Hortipoint Groenkeur ondertekent Green Deal Groene Daken

  Groenkeur ondertekent Green Deal Groene Daken

  0

  Stichting Groenkeur tekende vrijdag 1 juni, tijdens de Rotterdamse Dakendagen, de Green Deal Groene Daken. Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken maakt zich sterk voor het ontginnen van het daklandschap in Nederland voor multifunctioneel gebruik.

  Na de intensieve samenwerking door vertegenwoordigers uit gemeenten, waterschappen, kennisinstituten en commerciële partijen binnen twee opeenvolgende Green Deals Groene Daken gaan partijen door binnen de Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken (GDGD). Naast Groenkeur tekende ook Carlisle Construction Materials BV vrijdag de Green Deal Groene Daken.

  Hiermee komt het totaal aantal organisaties die zich samen inzetten voor betere belastingsystemen en gebouwlabels op 36. Daarnaast werken zij samen aan innovatie, facts & values en een handreiking voor meer biodiversiteit op daken.

  Delen van kennis

  Hans ter Horst van Carlisle Construction Materials (rechts) en Peter Koop van Stichting Groenkeur ondertekenen de Green Deal Groene Daken, samen met VHG-directeur Egbert Roozen (links). (Foto: Frank Hanswijk)

  De ondertekening werd ingeleid door VHG-directeur Egbert Roozen, tevens voorzitter Green Deal Groene Daken, tijdens het plenaire deel van de kennisdag. Ook na de officiële beëindiging van de Green Deal, is het de intentie van de partijen verder te gaan met het delen van kennis en starten van proefprojecten om de realisatie van daken met groen, wateropvang en hoge ecologische waarden in Nederland te kunnen realiseren.

  „De bijzondere combinatie van samenwerken en kennisdelen tussen deelnemers uit overheid, waterschappen, brancheverenigingen, industrie, ondernemers en kenniscentra, levert een schat aan informatie op, verhoogt het kennisniveau en biedt kansen voor ondernemers. Zo maken we op een verantwoorde wijze Nederland groener, gezonder en weerbaarder tegen het veranderende klimaat.”

  Speerpunten waar de partners aan werken zijn onder andere het vergroenen van belastingen, gebouwlabels en ‘facts en values’.

  Dakhelden

  Green Deal-procesbegeleiders Carleen Mesters (rechts) en Anne-Marie Bor worden bekroond tot Dakheld 2018. (Foto: Frank Hanswijk)

  De kennisdag in Rotterdam sloot feestelijk af met de bekroning van de procesbegeleiders van de Green Deal Groene Daken, Anne-Marie Bor en Carleen Mesters, tot ‘Dakhelden 2018’. „Ze denken in netwerken, in hoe je door samenwerken grote stappen kunt zetten, niet alleen in Rotterdam, of in Amsterdam, maar in het hele land,” aldus de jury. „Wat hen drijft is het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen rondom dakbegroeiing en zodoende de toepassing van groene daken op te kunnen schalen.”

  Reageer op dit artikel

  avatar