De Groenmakers voorgedragen voor PSO 30+-certificering

  De Groenmakers in Doetinchem zijn voorgedragen om een PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) 30+-certificering te ontvangen. Dit certificaat is bedoeld om organisaties, waar minimaal 30% van het personeel een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, zichtbaar te maken op de markt.

  Tijdens een PSO-audit zijn bij De Groenmakers de kwalitatieve en kwantitatieve prestaties beoordeeld. De Groenmakers heeft als eerste bedrijf in Nederland de audit doorlopen en is voorgedragen om het 30+-certificaat te ontvangen. Het bedrijf zal eind mei het certificaat ontvangen.

  Over PSO
  De Prestatieladder Socialer Ondernemen is een landelijk meetinstrument en keurmerk dat de mate van Sociaal Ondernemen objectief zichtbaar probeert te maken. De PSO is in samenwerking met TNO, PSO-Nederland en de markt ontwikkeld via wetenschappelijke inzichten. Doel is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en kwalitatief aan werkt te helpen bij reguliere organisaties.

  Jan van UIst, directeur van De Groenmakers: „We beschikten al over het hoogste certificaat, PSO trede 3. Het PSO 30+-certificaat is daarop een aanvulling. Dit certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli vorige jaar van kracht is gegaan. Deze wet maakt het voor opdrachtgevers mogelijk om opdrachten met voorrang te geven aan bedrijven die aan het 30%-criterium voldoen. Door het gunnen van werk aan een PSO 30+ gecertificeerd bedrijf ontstaan bovendien meer banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

  Over De Groenmakers
  De Groenmakers is een sociale onderneming die het complete park-, terrein- en grasonderhoud met machines op sportvelden, plantsoenen, parken, bossen en bedrijfsterrein voor verschillende klanten uitvoert.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties