Groenpact organiseert Arbeidsmarktconferentie

Groenpact organiseert op vrijdag 1 november een Arbeidsmarktconferentie. De focus ligt daarbij op de vraag hoe de groensector voor voldoende vakmensen zorgt, en welke kennisopgave er ligt voor opleidingen, met name op gebied van klimaat en technologisering.

In de ochtend wordt door diverse sprekers een introductie in het thema gegeven. Frederike Praasterink van de HAS geeft, samen met een aantal studenten, een presentatie over De toekomst van ons voedsel- en leefsysteem.

Vervolgens spreken Pieter van Geel (voorzitter klimaattafel Landbouw en Landgebruik), Otto Raspe (hoofd RaboResearch Nederland regio’s en Thema’s) en VHG-directeur Egbert Roozen, ieder vanuit hun eigen expertise. Annemarie Moons (bestuursvoorzitter Wellantcollege) besluit dit deel van de conferentie.

In de middag wordt er aan elf thematafels gewerkt rond vijf onderwerpen: klimaat, technologie, imago, arbeidsmarkt en arbeidsmonitor. De dag wordt afgerond met een presentatie van de uitkomsten uit de diverse thematafels.

De bijeenkomst vindt plaats bij Schoneveld Breeding, Sluinerweg 15 in Wilp en duurt van 10 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via deze website.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties