Groenstart en Natuurbeheerders starten met leerteams

Natuurbeheerders PWN en Landschap Noord-Holland hebben leerteams in het leven geroepen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden op een opleiding op maat en werkervaring in het groen. De opleiding voor deze leerteams is opgezet door Groenstart, een initiatief van ondernemers, gemeenten en groene opleidingsinstituten.

Deelnemers aan de leerteams volgen een combinatieopleiding op mbo-niveau 1 of 2. De opleiding bestaat uit een praktijk- en theoriegedeelte met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De studenten sluiten het opleidingstraject af met een diploma of certificaten.

Arbeidsmarktproject
Groenstart is een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort NHN en een samenwerking tussen Zorgboerderij De Noorderhoeve, AB Vakwerk, Herenbos Personeelsdienst, het Clusius College, het Horizon College, De Samenwerkingsverbanden en de 18 gemeenten in de kop van Noord-Holland.

Het opleidingstraject bij PWN en Landschap Noord-Holland is een BBL-opleiding van 1 of 2 jaar. De studenten krijgen een dag per week les op verschillende locaties.

De opleiding is op 10 oktober van start gegaan in de Schaapskooi in Bergen. Voor de praktijkdagen gaan deelnemers in de natuurgebieden aan de slag. De lessen worden gegeven door docenten van het Clusius College, gastcolleges door medewerkers van PWN en Landschap Noord-Holland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties