Groenverzorger Verheij gaat samenwerken met PostNL

  Verheij Integrale groenzorg gaat samenwerken met postbezorgers van PostNL in de gemeente Stichtse Vecht. De bezorgers van PostNL signaleren tijdens hun werk veranderingen in de openbare ruimte en geven deze via een app door aan Verheij. Het bedrijf beoordeelt deze meldingen en kan op basis hiervan bepalen waar veranderingen in de buitenruimte noodzakelijk zijn.

  Als groenbeheerder van de gemeente is Verheij Integrale groenzorg verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte. De inzet van de bezorgers voor dit doel vloeit voort uit de doelstellingen die Verheij Integrale groenzorg heeft op het gebied van burgertevredenheid. „Het samenwerken met bezorgers is van grote waarde voor ons. We willen signalen in de openbare ruimte veel sneller oplossen, wat zeer positief is voor de burger”, benadrukt Wilco Boender, commercieel manager van Verheij Integrale groenzorg.

  „We zijn er trots op dat we op deze manier gebruik maken van dit innovatieve initiatief van PostNL”, aldus Boender. Verheij Integrale groenzorg verwacht door deze aanpak sneller te kunnen reageren op signalen uit de buitenruimte van de gemeente. De verwachting van Verheij is dan ook dat door deze samenwerking het aantal burgerklachten in de gemeente Stichtse Vecht zal dalen.

  Praktische informatie

  Aan de andere kant ziet PostNL dat organisaties behoefte hebben aan praktische informatie van bewoners of over een buurt. Dat kan doordat een postbezorger via een app registreert wat er in de openbare buitenruimte gebeurt of bijvoorbeeld de watermeterstanden doorgeeft aan de opdrachtgever. Postbezorgers zijn vijf dagen in de week op straat, in de wijk en kennen vaak ook bewoners. PostNL houdt momenteel langdurige proeven waarbij postbezorgers de gevraagde informatie verzamelen.

  Slim samenwerken

  Verheij Integrale groenzorg is sinds 1 januari verantwoordelijk voor het groenonderhoud in de gemeente Stichtse Vecht. Wethouder Eric Balemans (beheer leefomgeving) is blij met het initiatief. „Het is een mooi voorbeeld van slim samenwerken en gebruik maken van dat wat er al is. We juichen dit soort innovatieve samenwerkingsconstructies die bijdragen aan de beeldkwaliteit en dienstverlening van onze gemeente dan ook van harte toe.”

  Naast regulier onderhoud, zijn samenwerkingsverbanden met lokale partijen en burgerparticipatie ook belangrijke speerpunten van het contract.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties