Groenvoorzieners steunen oproep #mondkapjegeenzwerfkapje

Groenvoorzieners vinden steeds vaker mondkapjes tussen het zwerfvuil in de openbare ruimte. Zij sluiten zich daarom aan bij de campagne #mondkapjegeenzwerfkapje van Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation.

Zo schrijft Brouwers Groenaannemers op haar website: „Als supporter van schoon zetten wij ons dagelijks in om onze omgeving groen en gezond te houden. Zowel bij onze opdrachtgevers als ook in en rondom ons bedrijf. Door het invoeren van de coronamaatregelen komen we bij onze werkzaamheden steeds vaker mondkapjes tegen in de openbare ruimte.”

Mondkapjes worden steeds vaker op straat en in het openbaar groen aangetroffen. (Foto: PR)
Oproep

Het groenbedrijf steunt daarom de campagne ‘Maak van je mondkapje geen zwerfkapje’ van Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation. „Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de natuur schoon blijft! Maak liever gebruik van een herbruikbaar mondkapje dan een wegwerpexemplaar. En gooi altijd je gebruikte mondkapje in de prullenbak”

Een oproep die Helene van Zutphen, directeur van Nederland Schoon, van harte ondersteunt: „Ieder mondkapje dat op straat of in de natuur belandt, is er een teveel.” De campagne zal te zien zijn op honderden digitale schermen in winkelcentra. Met de hashtag #mondkapjegeenzwerfkapje wordt online en op social media aandacht voor het probleem gevraagd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties