Groot aanbod machines loonwerkbedrijven Noord Nederland

De gebroeders Riemsma beëindigen noodgedwongen de werkzaamheden van hun loon- en grondverzetbedrijf. Voor de gebroeders Berends blijkt het onvermijdelijk de diensten van hun loonwerkbedrijf drastisch te reduceren. Vrijwel al het materieel van beide bedrijven wordt daarom online geveild.

Menno Westerbrink, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen: „Gezondheidsredenen en het niet kunnen vinden van opvolgers binnen en buiten de familie hebben de gebroeders doen besluiten hun activiteiten te staken of te beperken. Deze veiling biedt de mogelijkheid om hun pensioen aan te vullen, terwijl kopers online kunnen bieden op uitstekend materieel voor hun eigen bedrijven.”

De kijkdag vindt voor beide ondernemingen plaats op zaterdag 10 februari. Op deze dag zijn de kavels te bezichtigen in Een en Doezum, beide in Noord Nederland. De veilingen sluiten op respectievelijk 12 en 13 februari.

Hakselaar
De gebroeders Riemsma bieden, naast tien John Deere tractoren, ook een Claas Lexion 530 Combine en een Claas 930 Hakselaar ter veiling aan. Daarnaast kan er geboden worden op mobiele, rups- en midikranen, shovels, oude graafbakken en dumpers.

Freek Berends houdt nog een klein aantal machines aan. Om nog wat hand- en spandiensten te verlenen en niet stil te hoeven zitten. De overige machines en aanverwante zaken gaan onder de virtuele hamer. Het paradepaardje is een Fendt 920 vario TMS tractor uit 2007 die in een uitzonderlijk goede conditie verkeert.

Geen opvolger

Westerbrink: „Zoals het CBS eind 2016 al meldde, hebben de meeste agrariërs geen opvolger klaarstaan, terwijl het bedrijf in veel gevallen wel het pensioen van deze mensen is. Dit is niet enkel bij agrariërs het geval, zoals de veiling van de loonbedrijven van de gebroeders Riemsma en Berends uitwijst. Troostwijk kan hier de helpende hand bieden door het veilen van hun machinepark.”

Data
De online veilingen zijn van start gegaan op 29 januari (Berends) en 30 januari (Riemsma) en sluiten respectievelijk 12 en 13 februari.

De bezichtiging van de veilingitems is bij beide ondernemingen op 10 februari van 10 tot 16 uur. Locaties: Loonwerkbedrijf Gebr.Berends, Peebosserdwarsweg 1, 9863 TL Doezum (GR); Loon- en grondverzetbedrijf Gebr. Riemsma, Veenhuizerweg 2a, 9342 TL Een (DR).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties