Grote deelname aan 58e Boomfeestdag

Woensdag 12 maart wordt de 58ste editie van de Boomfeestdag gevierd. Maar liefst 115.000 kinderen planten vandaag 200.000 bomen en struiken.

Volgens de organisatie is de deelname dit jaar weer ongekend hoog. Het thema is ‘Kiezen voor Bomen!’ met een verwijzing naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.

De landelijke aftrap van Boomfeestdag vond plaats in Park Lingezegen. In dit landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen wordt een Jeugd-Groen-Debat gehouden tussen 650 kinderen en politici van de Tweede Kamer, Provinciale Staten en lokale politici.

Voorzitter Boomfeestdag Onno Hoes, parkvoorzitter Josan Meijers en Boomfeestdagambassadeur Helga van Leur planten samen met de 650 kinderen, staatssecretaris Dijksma, en burgemeesters Van Asseldonk (gemeente Overbetuwe) en Bruls (gemeente Nijmegen) ruim 3.000 bomen.

Bomencirkel
Ook is een bomencirkel geplant langs de A325 tussen Arnhem en Nijmegen van twaalf walnoten en duizenden bomen en struiken.

Verder wordt op diverse locaties in heel Nederland aandacht besteed aan de Boomfeestdag. Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten.