Tuin en Landschap Grote variatie aan lezingen op Groendag Hoorn

  Grote variatie aan lezingen op Groendag Hoorn

  0

  Het was een witte Groendag op het Clusius College in Hoorn, maar ondanks dat was er een goede opkomst. Veel van de zeer uiteenlopende workshops zaten vol met medewerkers van hoveniersbedrijven, groenvoorzieners en gemeentelijke groendiensten uit de regio.

  Het programma begon met een show rond bedrijfskleding en handgereedschap (de Groene Parade) en het ’Botanisch Cabaret’ van hovenier Meneer Vermeer en Lianne Kok, een studente van het Clusius College.

  Vervolgens waren er vier rondes van workshops van elk een uur. De bezoekers hadden daarbij de keuze uit maar liefst 25 verschillende workshops.

  De onderwerpen liepen uiteen van het ontwerpen van ‘sublieme ruimten’ tot het inzetten van SW-medewerkers bij reguliere bedrijven, en van het tegengaan van onkruid door het op te eten tot de gevolgen voor beheer en beleid van essentaksterfte.

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.