Vakblad voor de Bloemisterij Het vak GrownDownTown wint Interieurbeplanting van het Jaar 2017

  GrownDownTown wint Interieurbeplanting van het Jaar 2017

  0

  Met het innovatieve groenproject bij Joolz in Amsterdam heeft GrownDownTown de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2017 (IvhJ) gewonnen.

  VHG-directeur Egbert Roozen reikte in het Maaspoort Theater in Venlo de prijs uit aan Philip van Traa, tijdens de afsluiting van het inspirerende congres Buildin’Green 2017.

  GrownDownTown wint de wedstrijd IvhJ 2017 met de drie inspirerende, innovatief aangelegde kassen in het bedrijfspand van Joolz in Amsterdam Noord. De jury zegt hierover: „De samenwerking tussen opdrachtgever, binnenhuisarchitect en groenondernemer heeft geleid tot een hippe groene werkplek in een oude fabriekshal op een non-locatie.

  De drie groene kassen, de innovatieve, duurzame watervoorziening en de ruimte voor het experiment in het gehele groenproject maken het een prachtig voorbeeld van interieurbeplanting 2.0. Zeker als je beseft hoe groot de uitdaging is om zulke hoge beplanting vanaf zo’n lastige ondergrond te laten groeien.”

   

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.