Guerrilla Gardeners opgericht voor meer groen in de buurt

In Utrecht is de Stichting Guerrilla Gardeners opgericht. Guerrilla gardeners tuinieren buiten de grenzen van hun eigen tuin. Door de buurt te vergroenen, willen zij bijdragen aan een grotere diversiteit aan planten en dieren. De nieuwe stichting zal deze groeiende beweging ondersteunen.

Meer dan tien jaar geleden is het fenomeen komen overwaaien uit de VS en Engeland. Via de website GuerrillaGardeners.nl en bijbehorende social media kunnen potentiële guerrilla gardeners kennis en inspiratie opdoen. Het team achter deze website is de motor achter de nieuwe stichting. Zij willen guerrilla gardening nog steviger op de kaart kunnen zetten.

De bestuursleden van de nieuwe stichting. Vlnr: Kike Olsder, penningmeester; Ingrid Aaldijk, voorzitter; Tessel Hofstede, secretaris. (Foto: guerrillagardeners.nl)

Ingrid Aaldijk, voorzitter van de nieuwe stichting: „We weten allemaal dat het slecht gaat met de biodiversiteit. Zo verdwijnen insecten schrikbarend snel. Meer groen in de stad is heel belangrijk voor insecten zoals bijvoorbeeld wilde bijen.“

Maar ook voor mensen is groen in de stad essentieel. Cerian van Gestel, bekend onder het alias ‘Jenny’, is een van de trekkers: „Het voelt als het krijgen van een cadeautje om ergens in een stad een straatje tegen te komen met geveltuintjes en bloemen rond boomspiegels.”

De komende maanden werkt de stichting aan het opzetten van projecten om mensen aan te moedigen om in boomspiegels te tuinieren. Ook staat het inhaken op de Nationale Zaaidag in april op het programma.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties