HAS benoemt Natuurverdubbelaars als nieuwe lectoren

  Daan Jochem Groot en Erwin van Woudenberg van het bedrijf De Natuurverdubbelaars zijn sinds 1 januari 2016 de nieuwe lectoren van het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur.

  HAS Hogeschool heeft het lectoraat samen met de Provincie Noord-Brabant opgezet. Doel is om kennis over verdienmogelijkheden voor natuur en landschap en toepassingen hiervan in de praktijk te bundelen

  Het lectoraat moet een bijdrage leveren aan het verbreden van de waarde en gebruik van de natuur. En dat met behoud en liefst verbetering van de biodiversiteit.

  Het lectoraat ‘Innovatief ondernemen met natuur’ loopt van 2017-2020 en levert een bijdrage aan de opschaling van natuurvriendelijke landbouwsystemen. Ook reikt het nieuwe, aanvullende combinaties van landbouw en natuur aan.

  Verbinding
  „Vaak worden natuur en economie tegenover elkaar gezet”, stelt Daan Jochem Groot. „Dit zie je ook terug in de sectorale scheiding tussen landbouw en natuur. Wij zijn van mening dat natuur de basis is van alles, ook van ons economische systeem. Daarom zoeken wij constant naar de verbinding tussen economie en ecologie.”

  Erwin van Woudenberg: „Het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur moet nieuwe verdienmodellen voor natuur opleveren, zowel binnen als buiten het natuurnetwerk.”