Tuin en Landschap HIP Groen wint eerste Future Green City Innovatie Award

HIP Groen wint eerste Future Green City Innovatie Award

0

De winnaar van de eerste Future Green City 2015 Innovatie Award is HIP Groen uit Driebruggen met een nieuw type waterkantbeschoeiing. De prijs werd uitgereikt door VHG-directeur Egbert Roozen.

HIP Groen deed mee met een duurzame en betaalbare waterkantbeschoeiing, het zogenoemde type Gouda, als alternatief voor een hardhouten versie. Het concept bestaat uit een combinatie van Europees naaldhout en gerecyclede kunststof HDPE.

Uitgangspunt van de HIP beschoeiing is om optimaal gebruik te maken van duurzaam Europees naaldhout.

Tweede en derde prijs
Hydrorock International ontving de tweede prijs met haar innovatieve infiltratieblokken voor hemelwater. Dit is een eenvoudig, duurzaam en ecologisch verantwoord product om wateroverlast op te lossen en verdroging van gronden tegen te gaan.

WeedControl werd derde met een onkruidbestrijdingswerktuig dat zowel preventief als repressief werkt. Tevens bespaart het apparaat energie door middel van het hergebruik van hete lucht.

Expositie
De tien geselecteerde innovaties worden apart tentoongesteld in een expositie op Future Green City. Het Future Green City-event in de Brabanthallen in Den Bosch is nog te bezoeken tot en met donderdag 26 november.

Lees ook het artikel over de waterkantbeschoeiing van HIP Groen in Tuin en Landschap 24.

Op foto (v.l.n.r.): Richard Dirne (tweede prijs), Egbert Hogendoorn (winnaar), Bert van Loon (derde prijs) en Egbert Roozen, directeur branchevereniging VHG. (Foto: VidiPhoto)