Haags meldpunt voor versteende pleinen geopend

De Partij voor de Dieren in Den Haag heeft een meldpunt geopend voor versteende pleinen. De partij vindt dat het niet opschiet met de vergroening van de stad.

PvdD-raadslid Robin Smit wil dat de gemeente levenloze Haagse pleinen opfleurt met bomen en struiken. „We merken eigenlijk nog weinig van de vergroening van Den Haag. Op hete zomerdagen is het op veel Haagse pleinen niet uit te houden. Stedelijke hitte-eilanden zijn drie tot meer dan zeven graden warmer dan de omgeving.”

Steenovens

Volgens Smit barst het bijvoorbeeld rond het stadhuis van de openbare steenovens. „Het Anna van Buerenplein, het Clioplein, het Muzenplein, de bocht van Guinea: de echte uitdaging is een vergroend plein te vinden.”

Verstening zorgt volgens het raadslid naast hittestress ook voor veel wateroverlast. „Regen zakt wel door gras en grond, maar niet door tegels heen. Hoe meer tegels, hoe meer wateroverlast.”

Smit roept Hagenaars op om versteende pleinen in hun buurt te melden op het meldpunt Versteende pleinen op de website van de Partij voor de Dieren Den Haag.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties