Haags Westbroekpark krijgt eetbare tuin

Op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark komt een eetbare tuin. Ontwerpers van het plan zijn de Groene Helden.

De Groene Helden is een samenwerking tussen DGJ Architects & Landscapes en Tiessens Gebiedsontwikkeling. In maart dit jaar schreef gemeente Den Haag een tender uit voor de verwaarloosde plek in het Westbroekpark. Uit de dertig inzendingen is het plan ‘Blossom in the Park’ van de Groene Helden uiteindelijk geselecteerd.

Samen met Café Blossom realiseren de Groene helden een nieuw restaurant in het park gecombineerd met een eetbare tuin. Daarin worden de producten verbouwd die op de menukaart staan. Een weelderige geurende planten- en bloemenzee omlijst het geheel.

Engelse landschapsstijl
De tuin en de bijbehorende kas zijn ontworpen door DGJ Architects & Landscapes. Er wordt gebruikgemaakt van recycling, warmte-koudeopslag, gesloten watersystemen, een houtoven en zonnepanelen. Blossom in the Park is volgens DGJ zorgvuldig ingepast in het parkontwerp van het Westbroekpark dat getypeerd wordt door de Engelse landschapsstijl.