HAS zet in op duurzaam en data-gestuurd groenbeheer

  HAS Hogeschool en Holland Innovative hebben op vrijdag 29 oktober een samenwerkingsovereenkomst getekend. De organisaties willen elkaar versterken door kennisdeling op het gebied van duurzaam en data-gestuurd groenbeheer, precisie-technologie en business. De HAS speelt hiermee in op de verdieping van het onderwijs voor professionals in de golfbanen- en sportveldensector, waarin deze thema’s steeds nadrukkelijker om de hoek komen kijken.

  Oud HAS’er Joep van Cranenbroek is werkzaam bij Holland Innovative en was nauw betrokken bij de totstandkoming van de samenwerking. „Eén van de belangrijkste projecten waaraan ik gewerkt heb, is een technologische oplossing voor het verbeteren van de conditie van de grasmat van de Johan Cruijff Arena. Hier hebben we een innovatief systeem ontwikkeld voor de continue monitoring, beheer en ontwikkeling van de grasmat.”

  HAS-opleidingsdirecteur Patricia de Cocq (rechts) en directeur Holland Innovative Hans Meeske ondertekenden namens beide organisaties de overeenkomst in de ArenA.

  Precisiebeheer is volgens Van Cranenbroek dé manier om sportvelden duurzaam en klimaatbestendig te beheren. „Het is de richting waarin de sector zich ontwikkelt en er wordt veel in geïnvesteerd. Voor fieldmanagers is dit hét moment om in te stappen en in kennis te investeren en data gestuurd te gaan werken. Daar willen wij hen graag bij ondersteunen.”

  Niet alleen de cursisten van de groen- en golf-opleidingen, ook HAS-studenten en -docenten profiteren van de samenwerking met Holland Innovative. Van Cranenbroek: „We zitten midden op de High Tech Campus en hebben een stevig netwerk in de Brainport Regio, waar veel innovaties ontstaan. We hebben uitdagende stageplekken en afstudeeropdrachten voor studenten die belangstelling hebben voor dit kennisdomein.”  In september 2022 gaan de vernieuwde opleidingen van start.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties