De Boomkwekerij Nieuws Hefbrug Boskoop is onveilig en per direct gesloten

  Hefbrug Boskoop is onveilig en per direct gesloten

  0

  De hefbrug in Boskoop is constructief onveilig en is sinds donderdag 10 oktober voor alle verkeer gesloten. Niet duidelijk is hoe lang het gaat duren. Per direct leidt dit tot grote overlast voor het verkeer in en rondom Boskoop.

  De provincie Zuid-Holland kan nog niet zeggen hoe lang de afsluiting gaat duren. Daarvoor is zij in overleg met de onderhoudsaannemer. Duidelijk is wel dat het niet vandaag of morgen is opgelost. Gedeputeerde Floor Vermeulen spreekt van een heftige maatregel. „Maar ik neem liever nu een maatregel waarvan we achteraf misschien zeggen dat deze te zwaar is geweest. Voor nu staat de veiligheid voorop.”

  De brug is door een ingenieursbureau onveilig bevonden. Dit ingenieursbureau deed in opdracht van de provincie onderzoek naar roestvorming op de brug. Daarbij stuitte zij op een constructiefout die al sinds 1992 zou bestaan. Toen is het brugdek verzwaard en zijn fietspaden aangebracht. De constructie had volgens het ingenieursbureau daarop moeten worden aangepast.

  In het Algemeen Dagblad zegt transporteur Jeffrey Houtman: „Ik ga een soort crisisplanning opstellen. Ik denk eraan om een aantal ’venstermomenten’ in te stellen, waarop de handel verzameld kan worden. Dus bepaalde vaste tijden waarop we planten ophalen in Boskoop-Oost en Boskoop-West.’’

  Bekijk hier de persconferentie op donderdagavond gegeven door provincie Zuid-Holland over de situatie rondom de hefbrug.

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar