Tuin en Landschap Heijmans laat projecten toetsen door NL Greenlabel

Heijmans laat projecten toetsen door NL Greenlabel

0

Heijmans en NL Greenlabel gaan samenwerken om maatregelen op het gebied van milieu, klimaat en een gezonde leefomgeving, meetbaar te maken bij het ontwikkelen van het openbaar gebied en buitenruimten in projecten van Heijmans. De samenwerking betekent dat NL Greenlabel gebiedsontwikkelingsplannen van Heijmans toetst op integrale duurzame maatregelen en helpt om deze te realiseren.

Door nieuwe projecten te laten toetsen door NL Greenlabel, wil Heijmans gemeentes, bewoners en andere betrokkenen inzicht geven op welke wijze ze invulling geeft aan gezondheid, biodiversiteit en natuurinclusief ontwikkelen, en zo bijdraagt aan het behalen van gemeentelijke klimaatdoelstellingen.

Natuurmaatregelen

Door natuurmaatregelen toe te passen in ontwikkelprojecten, wil Heijmans bijdragen aan het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving. Beide partijen willen met hun samenwerking een extra impuls geven aan natuurinclusief ontwikkelen en dit – waar mogelijk – versnellen.

Voorhout

Heijmans en NL Greenlabel werken al samen bij projecten in Uden (Land van Dico) en Voorhout (Hooghkamer, fase 3). In Voorhout krijgen kopers van een nieuwbouwwoning in het project Hooghkamer (fase 3) hulp van NL Greenlabel bij het duurzamer en klimaatbestendiger inrichten van hun tuin, zodat ook op die manier ruimte voor de natuur wordt gecreëerd.