Helicon en Citaverde onderzoeken samenwerkingskansen

  De Colleges van Bestuur van Helicon en Citaverde hebben in de afgelopen maanden in een aantal oriënterende gesprekken afgesproken om samenwerkingskansen te onderzoeken. De uitgangspunten zijn inmiddels besproken met de ondernemingsraden en de Raden van Toezicht.

  Samenwerken kan op verschillende manieren. Van het uitwisselen van kennis en ervaring tot een fusie en vele vormen daartussen. Voordat wordt gekozen voor de beste samenwerkingsvorm, doorlopen de instellingen een zorgvuldig proces. Dat begint met elkaar ontmoeten en leren kennen, op diverse niveaus en thema’s, van directeuren tot docenten, van HRM tot ICT.

  Voordelen

  Samenwerken heeft voor Helicon en Citaverde drie belangrijke voordelen:

  Kwaliteit van onderwijs: Door samen te werken, wordt de kennis en ervaring op alle niveaus gebruikt. Daarmee versterkt de onderwijskwaliteit en blijven de scholen aantrekkelijk voor (potentiële) leerlingen.

  Meer mogelijkheden voor onderwijs: Door samen te werken in onderwijs en ondersteuning, versterkt de slagkracht. Ook voor medewerkers ontstaan er meer mogelijkheden om samen te werken en voor professionele ontwikkeling. Door een grotere schaalgrootte kan een breder aanbod van opleidingen worden aangeboden.

  Ruime blik en inspiratie: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder.’ Samenwerken verruimt de blik en zorgt voor inspiratie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties