Helicon sluit zich weer aan bij de AOC Raad

  Het College van Bestuur van Helicon heeft besloten om weer toe te treden tot de AOC Raad. De ingrijpende bezuinigingen, de Ontwikkelagenda en het thema doelmatigheid vragen volgens het bestuur om gezamenlijke belangenbehartiging.

  Het jaar afwezigheid in de AOC Raad heeft samenwerking met andere aoc’s en participatie in de Groene Norm (examenleverancier) en Groene Tafel (bestuurlijk samenwerkingsverband groene onderwijsinstellingen) in 2016 niet in de weg gestaan.

  Logische stap
  Ook in het opstellen van de Ontwikkelagenda en doelmatigheidsonderzoek van de AOC Raad heeft Helicon afgelopen jaar volop meegedacht en geparticipeerd. Het hernieuwen van het lidmaatschap van de AOC Raad is dan ook een logische stap.

  De Ondernemingsraad en de Raad van Toezicht van Helicon hebben onlangs hiermee ingestemd, waardoor het lidmaatschap per 1 januari 2017 is in gegaan.

  Guur klimaat
  AOC Raad-voorzitter Jan-Pieter Janssen is blij dat Helicon zich weer door de AOC Raad laat vertegenwoordigen: „Het is goed dat we vanaf januari weer de eenheid als aoc-collectief hervinden, het is een guur klimaat voor de scholen momenteel.”