Hendriks waarnemend vakgroepvoorzitter hoveniers

Het bestuur van de VHG Vakgroep Hoveniers heeft Hans Hendriks, directeur van Hendriks Hoveniers in Duiven, benoemd tot waarnemend vakgroepvoorzitter. Dat is besloten tijdens de bestuursvergadering op donderdag 22 januari.

Hendriks heeft aangegeven deze functie tijdelijk te willen vervullen, gekoppeld aan de start van een inspiratieproject. Dit is onderdeel van het Vakgroepplan 2015-2017 voor de aangesloten hoveniers.

Vorig jaar kondigde de VHG Vakgroep Hoveniers aan om de blik meer naar buiten te richten. Hendriks: „We timmeren sterk aan de weg en willen onze leden laten profiteren van de kansen die er in de markt zijn. De achterban van de VHG Vakgroep Hoveniers is heel divers. Daardoor bestaan er ook verschillende behoeften als het gaat om kennisdeling met gelijkgestemden, kennisontwikkeling en dienstverlening.”

Nieuwe leden
De vakgroep wil ook nieuwe leden aantrekken. Met dat doel start het inspiratieproject. Hendriks: „Vakgroepsecretaris Richard Maaskant is coördinator van dit project, waarbij hij in de uitvoering samenwerkt met een begeleidingsgroep van actieve leden en extern adviseur Peter Loef. Hij is bekend met de hoveniersbranche en heeft veel ervaring in het coachen van ondernemers.”

Hendriks wil zich niet op voorhand vastleggen op een bepaalde zittingstermijn. „Dat geeft de Vakgroep Hoveniers ook de ruimte om, passend bij de ontwikkeling die de vakgroep de komende tijd gaat maken, naar een geschikte opvolger uit te zien.”