Hercertificeringsexamen Boom Veiligheid Controleur digitaal

Stichting Groenkeur past haar beleid aan omtrent hercertificering voor het persoonscertificaat Boom Veiligheid Controleur (BVC). Dit als gevolg van de coronacrisis. Bijeenkomsten, trainingen, examens en daarmee ook hercertificeringsbijeenkomsten zijn tot nader order afgelast.

Certificaathouders voor wie de geldigheid van het BVC-certificaat van Groenkeur in deze coronaperiode afloopt, biedt exameninstantie IPC Groene Ruimte de mogelijkheid dit certificaat te verlengen via een digitaal hercertificeringsexamen.

Voor elke gecertificeerde Groenkeur Boom Veiligheid Controleur geldt een hercertificeringsplicht. Middels de hercertificering wordt de geldigheid van het certificaat met vijf jaar verlengd, waardoor de BVC’er aantoonbaar vakbekwaam is.

Elektronische leeromgeving

Stichting Groenkeur en IPC Groene Ruimte hebben daarom gezamenlijk het initiatief genomen om het hercertificeringsexamen van Boom Veiligheid Controleur via de elektronische leeromgeving van IPC Groene Ruimte aan te bieden. Hiermee wordt voorkomen dat certificaten verlopen en kennis wegebt.

IPC Groene Ruimte heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in haar elektronische leeromgeving waardoor zij in staat is om, naast online lessen, in een beveiligde omgeving examens af te nemen.

Momenteel worden de BVC-hercertificeringsexamens getest. De eerste digitale hercertificeringsexamens voor BVC staan al op de kalender. Aanmelden is vanaf 16 april mogelijk via de website van IPC Groene Ruimte.

Foto: Peter Bennink, Tuin en Landschap

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties