Het Groene Spoor bouwt tien insectenhotels in Amersfoort

De werkgroep Het Groene Spoor heeft deze maand het tiende en laatste insectenhotel in Amersfoort gebouwd. De bouwsels moeten in de groene corridor langs de noordkant van het spoor schuilgelegenheid bieden aan de wilde bijen.

 

Sinds een aantal jaar werkt Het Groene Spoor aan een groen-recreatieve verbinding tussen het centrum van de stad en het buitengebied. De zone aan de noordkant van het spoor is 2,5 km lang en heeft een oppervlakte van 28 ha. Langs het spoor zijn nectarplanten aanwezig of al aangeplant door de werkgroep, maar schuilgelegenheid ontbrak nog. Daarom heeft Het Groene Spoor dit jaar tien insectenhotels gebouwd, samen met kinderen, omwonenden en andere belangstellenden.

Het tiende hotel is gebouwd onder leiding van Tuin en Landschap-columnist Mark Kino, lid van de werkgroep Het Groene Spoor. Al het materiaal was van tevoren verzameld, de definitieve vorm kreeg het hotel ter plaatse van de meewerkende mannen.

Kern met Pit
Onder de titel ’Schuilgelegenheid voor de wilde bij’ doet het project mee aan de verkiezing die Kern met Pit organiseert. Per provincie wordt een buurtproject tot trofeewinnaar verkozen. Tot en met 10 januari kan er digitaal gestemd worden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties