Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Hoe kwekers in Californië hun water managen

  Hoe kwekers in Californië hun water managen

  0

  Droogte kent een lange historie in de Amerikaanse staat Californië. Wellicht wordt droogte de komende jaren nog wel meer extreem dan ooit tevoren. Bloemenkwekerijen gebruiken de meest verfijnde watermanagement technieken in de wereld.

  Van 2011 tot 2017, leed Californië enorm onder een droogteperiode. De bloemenkwekers in de staat, die goed zijn voor driekwart van alle bloemen die in de Verenigde Staten geteeld worden, stonden voor ene grote uitdaging. Veel van de telers zijn in het centrale kustgebied gevestigd en uitgerekend daar waren de effecten van de droogte het hevigst.

   

  Vandaag de dag is Californië na een aantal natte winters zo goed als ‘droogtevrij’. Maar kwekers zijn nog altijd waakzaam. Wetenschappers voorspellen door klimaatverandering grotere extremen in droogte en neerslag.

  Bloemenkwekers in Californië gebruiken de laatste watermanagement technieken. Californië kent namelijk een van de strengste wetgevingen op het gebied van het gebruik van water in het land.

  Lees meer over de regelgeving in Californië en het watermanagement van de bloementelers in de nieuwste editie van Floribusiness.

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar