Hoek speurt met honden naar Japanse duizendknoop

Hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf Hoek zet twee labradors in om Japanse duizendknoop op te sporen. De honden kunnen ondergronds wortels en haarwortels van de invasieve exoot detecteren.

Adviseur Lonneke Klein-Aarts legt uit dat het bedrijf hiermee de kwaliteit van het werk verhoogt en geld bespaart voor de klanten. Het reukorgaan van een hond is 10.000 tot 100.000 keer beter dan dat van de mens. Een hond kan Japanse duizendknoop dus veel sneller en beter opsporen, helemaal op lastig bereikbare plekken.

Grondpartijen echt schoon?

Hoek heeft twee labradors opgeleid en zet die nu in om voertuigen te controleren op resten van Japanse duizendknoop of om te checken of grondpartijen écht schoon zijn. Daarnaast kunnen de honden bijvoorbeeld worden ingezet om te bepalen tot hoe diep grond moet worden afgegraven om van de invasieve exoot af zijn.

Op het Platform Groen is een uitgebreid artikel verschenen over de inzet van de labradors Bliss en Bruce. Met een abonnement kun je het hier direct lezen. Geen abonnement? Kijk hier voor de mogelijkheden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties