Hofbogen geopend tijdens Rotterdamse Dakendagen

Dit weekend, 2 en 3 juni, vinden in Rotterdam de Dakendagen plaats. Diverse (groene) daken worden opengesteld voor het publiek. De bekende Luchtbrug is ook weer toegankelijk, en Luchtpark Hofbogen wordt officieel geopend.

In totaal zestien daken zijn te bezoeken tijdens de Dakendagen. Het bekendst is natuurlijk de DakAkker bovenop het Schieblock waar groente, fruit en kruiden worden verbouwd.

Exclusief voor de Rotterdamse Dakendagen stelt de Kunsthal van architect Rem Koolhaas haar dak open voor uitzicht op het Museumpark, de Westzeedijk en De Rotterdam (ook van Koolhaas). Ontdek de kunstwerken en de architectuur van het dak en bezoek de bijenvolken die daarboven leven.

De Erasmus Universiteit stelt haar daken open voor de Erasmus Campus Tour. Vanaf het dak van het Tinbergen Building heb je een spectaculair uitzicht over de binnenstad, de Nieuwe Maas en de Brienenoordbrug. Speciaal voor de Rotterdamse Dakendagen stelt de Erasmus Universiteit dit dak open, een van de acht sedumdaken op de campus, in totaal 8.000 m2 aan groen dak.

Het Luchtpark Hofbogen op voormalig station Hofplein wordt tijdens het weekend officieel geopend. Het dakpark is toegankelijk via de Luchtsingel die vanaf het Schieblock loopt. In Tuin en Landschap 23 van vorig jaar verscheen een artikel over de Hofbogen.

Kennisdag

Vrijdag 1 juni vindt een Kennisdag plaats voor ontwikkelaars, architecten, beleidsmakers en andere professionals uit het vakgebied. De mogelijk- en moeilijkheden van dakgebruik worden uitgewisseld om van elkaar te leren. Met dit jaar veel aandacht voor het potentieel van daken als nieuwe publieke ruimte.

Groenkeur-bestuurslid Peter Koop zal tijdens de Kennisdag ‘Green Deal Groene Daken’ ondertekenen.

Foto’s: Ralph Mens

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties