Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Hoger beroep in zaak Baas Plantenservice dient op 15 januari

  Hoger beroep in zaak Baas Plantenservice dient op 15 januari

  0

  Het hoger beroep dat Jaap Smak Gregoor en Ad van de Wijdeven hebben aangespannen tegen het vonnis van de Haagse rechtbank vanwege paulianeus handelen en onbehoorlijk bestuur als bestuurders van het failliete Baas Plantenservice vindt op 15 januari 2018 plaats.

  Het gaat om een openbare zitting bij de Rechtbank in Den Haag. Het hoger beroep begint om 10:00 uur.

  De rechtbank in Den Haag bepaalde op 20 juli 2016 bij vonnis dat voormalig directeur van Baas Plantenservice Ad van de Wijdeven en zijn bedrijf Baas Holding, hoofdelijk aansprakelijk werden gesteld voor de verliezen van verschillende kwekers en andere schuldeisers van Baas Plantenservice.

  Baas Holding was voor een groot deel in handen van Jaap Smak Gregoor en Van de Wijdeven. Van de Wijdeven en Baas Holding moeten zo’n € 2,5 miljoen aan schuldeisers terugbetalen. De zaak was aangespannen door de curator van Baas Plantenservice, Guus Berntsen. De rechtbank in Den Haag stelde op vrijwel alle punten de curator in het gelijk.

  De rechtbank vernietigde onder andere betalingen die door bestuurder Van de Wijdeven van Baas Plantenservice aan holdings zijn gedaan waar hij zelf eigenaar van was  De rechtbank sprak van onrechtmatig handelen van Van de Wijdeven waarbij sprake is van samenspanning tussen de verschillende holdings waarvan Van de Wijdeven eigenaar was (paulianeus handelen).

  In totaal liggen er claims ter waarde van € 2,8 miljoen. Boomkwekers, perkgoedtelers en kamerplantentelers nemen hiervan zo’n € 2,5 miljoen voor hun rekening. Door de uitspraak van de rechter kwam schadeloosstelling voor kwekers een stap dichterbij. Van de Wijdeven en Smak Gregoor tekenden in oktober vorig jaar beroep aan.

  In de hoogtijdagen draaide Baas Plantenservice een omzet van € 100 miljoen. De omzet werd met name gerealiseerd met de in- en verkoop van perkgoed, boomkwekerijproducten en kamerplanten. Ze ging in februari 2014 failliet nadat haar grootste – en zo ongeveer enige – klant Praktiker/Max Bahr omviel.

   

  Reageer op dit artikel

  avatar