Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Hollandse tulpen aangeplant in Rome

  Hollandse tulpen aangeplant in Rome

  0

  Een Nederlandse afvaardiging, waaronder Keukenhof-directeur Bart Siemerink, heeft maandag tulpen geplant in de tuinen van Viale Tiziano in Rome.  In het voorjaar van 2018 zullen de tulpen tot bloei komen.

  De plantactie was onder meer bedoeld om het Nederlandse imago in Italië op te vijzelen, dat behoorlijke schade heeft opgelopen nadat Feyenoord-hooligans in Rome twee jaar geleden vernielingen aanrichtten, onder andere aan de wereldberoemde Barcaccia-fontein van Bernini.

  • Vlnr ambassadeuren Joep Wijnands en Jaime de Bourbon de Parme, voorzitter Salviamo La Barcaccia Angela Mannaerts, Keukenhof-directeur Bart Siemerink en wethouder Gian Paolo Giovannelli van het tweede arrondissement van Rome.

  • Keukenhof-directeur Bart Siemrink plant samen met buurtkinderen bollen aan.

  • Alle hoogwaardigheidsbekleders moeten op de knieën.

  • Een journalist van het Radio-1 journaal maakt onderwijl een reportage.

  • Bart Siemerink laat de plantschep zien waarmee jaarlijks 7 miljoen bollen worden geplant in de Keukenhof.

  • De tulpenbollen liggen klaar om geplant te worden.

  • De plantactie viel samen met Festa dei Nonni , ofwel Grootouderdag in Italië.

  Viale Tiziano-tuinen

  De Viale Tiziano-tuinen, waar de Nederlandse bollen nu zijn aangeplant, zijn in de twintiger jaren ontworpen toen de stadswijk Flaminio, gelegen ten noorden van Piazza del Popolo, werd ontwikkeld. De fontein van deze tuinen dateert uit 1930. De fontein was zwaar beschadigd door een gevallen pijnboom en is in juli van dit jaar met fondsen van Salviamo La Barcaccia gerestaureerd.

  Najaarsbeplanting

  Voor de Keukenhof betekent het planten van de bollen de aftrap van de najaarsbeplanting. Zo starten de veertig  tuinmannen in het Lissese bloemenpark dit weekend met de aanplant van het traditionele bloembollenmozaïek. Ook vindt de bloembollenmarkt plaats in de Keukenhof op vrijdag en zaterdag.

  Reageer op dit artikel

  avatar