‘Hopelijk komt het coronavirus onder controle’

  Het jaar is net zo goed begonnen als 2019 eindigde met groeicijfers van de omzet boven de 10%. Toch zijn er zorgen. China is de belangrijkste handelspartner van Brazilië. De angst voor het coronavirus en dalende grondstofprijzen doen de koers van de nationale munt, de real, wederom dalen ten opzichte van de dollar en euro. Voor kwekers die veel importeren stijgen de kosten. Ook het negatieve effect op de groeiverwachtingen van de economie geven zorgen. Hopelijk komt het coronavirus onder controle en blijkt het uiteindelijk mee te vallen.

  We bereiden ons voor op een belangrijke verbetering van onze diensten. Vanaf maart gaan we op Veiling Holambra alle transacties van de klokvoorverkoop direct bij aankomst van de producten bij de veiling ofwel vanuit de klokvoorraad aanleveren bij de boxen van de klanten. Dit geeft ongetwijfeld een enorme impuls aan de omzet via klokvoorverkoop. Deze week ronden we  bijeenkomsten met leden af en ook klanten informeren we uitvoerig. Kwekers kunnen hierdoor altijd uit voorraad op de veiling verkopen. Alles wordt hier namelijk centraal op de veiling aangeleverd. Echt een geweldige verbetering van de dienstverlening en iedereen is enthousiast!

  Deze weken brengen we de eerste zonnepanelen op het veilingdak aan. Brazilië ligt op dit gebied achter, maar is bezig met een inhaalslag. In enkele jaren willen we het grootste deel van onze energiebehoefte uit eigen opgewekte energie halen. In maart graven we ook naast onze ingang een groot bassin voor de opvang van regenwater. Dat water hergebruiken we straks deels en lozen we niet meer direct in de rivier. We werken steeds duurzamer!

  Omdat we snel innoveren houden we deze weken bijeenkomsten met leden uit alle regio’s. Een hele dag worden leden rondgeleid en krijgen ze uitleg over de diverse processen, systemen en afdelingen. Doel hiervan is om ze beter te betrekken bij hun coöperatie. Uiteindelijk willen we meer leden aanwezig zien bij bijeenkomsten.

  Hier heeft Valentijn nog weinig bekendheid. Brazilië is in de ban van het aankomend carnaval. Vrouwendag op 8 maart is onze echte eerste belangrijke piekdag. Het jaar 2020 is voor Brazilië veelbelovend gestart. We zullen zien of het werkelijk de goede kant op blijft gaan!

  André van Kruijssen,

  Directeur Veiling Holambra

  Lees hier meer columns van André

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties