Hovenier én reservist in het Korps Nationale Reserve

Hovenier en reservist in het Korps Nationale Reserve, gaat dat samen? Ja, dat kan. Groene Gast Jeroen Houthuijs meldde zich in 2015 aan na een voorlichtingsbijeenkomst in Vlissingen. Inmiddels werkt hij als Toezichthouder groen bij een gemeente en combineert dat werk met zijn functie als reservist.

Houthuijs heeft als reservist een minimale urenverplichting van 200 uur per jaar. „Voor het Korps Nationale Reserve ben ik vooral zaterdags of ’s avonds op pad. Soms hebben we ook oefeningen en dan ga ik donderdagavond van huis en ben zaterdagochtend pas weer terug. De gemeente Middelburg vindt het zeker positief dat ik reservist ben, maar ik moet alles uiteraard wel in overleg doen.”

Foto: Dick van Doorn.

Zijn militaire carrière heeft zelfs bijgedragen aan het vinden van een andere baan. „Ik heb gesolliciteerd bij de gemeente Woensdrecht voor Toezichthouder groen en ik ben aangenomen. Mijn functie als reservist heeft daar zeker aan bijgedragen. Bij Defensie leer je sterk volgens procedures te werken en onder tijdsdruk. Dat waardeerde gemeente Woensdrecht, omdat je die capaciteiten als toezichthouder ook moet hebben.”

Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 14/15 of in ons digitale magazine (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties