Hovenier even middelpunt van strijd om presidentschap VS

Stel, je hebt een hoveniersbedrijf in Philadelphia en de president van de Verenigde Staten wil een persconferentie beleggen op je bedrijfsterrein, middenin een verhitte strijd over het presidentschap. Wat doe je dan? Hoveniersbedrijf Four Seasons Total Landscaping zette zijn deuren wagenwijd open voor het ‘legal team’ van president Trump en heeft inmiddels wereldfaam bereikt.

Het begon zaterdag, zoals wel vaker de laatste vier jaar, met een tweet van de zittende president van Amerika: “Big press conference today in Philadelphia at Four Seasons Hotel.” Om tien minuten later te worden gevolgd door een tweede tweet, met de mededeling dat de persconferentie zou plaatsvinden bij Four Seasons Total Landscaping in Philadelphia.

Verwarring alom. Waarom zou de president van de VS een persconferentie over de uitslag van de verkiezingen houden op het terrein van een hoveniersbedrijf? Onmiddellijk startte op sociale media een zoektocht naar het bedrijf en de locatie. Al gauw verschenen de eerste foto’s, terwijl het ongeloof bij pers en publiek groeide.

Op het eerste gezicht is er niets mis met de locatie, tenminste als je op zoek bent naar tuinadvies of graszoden voor je voortuin. Niet echt de locatie voor een persconferentie van het advocatenteam van de machtigste man ter wereld. Het duurde niet lang of ook het luxueuze hotel met dezelfde naam liet van zich horen, om te bevestigen dat de persconferentie inderdaad bij het hoveniersbedrijf was, en niet bij het hotel.

Weldra verzamelde de mondiale pers, publiek en aanhangers van de president zich bij het hoveniersbedrijf. En op het aangekondigde tijdstip verscheen inderdaad de advocaat van de president, Rudy Giuliani, met een team adviseurs op de betreffende plek.

Het deed wat surrealistisch aan. De advocaat van de president, met als achtergrond het groene bedrijfspand, met een brandblusser aan de ene kant en een tuinslang aan de andere. Intussen stond het personeel van de hovenier wat bedremmeld toe te kijken. Het spreekgestoelte en de geluidsinstallatie die daar waren neergezet, en die samen met wat haastig opgehangen posters van het campagneteam van Trump als decor dienden, blokkeerden de garage waar de machines en busjes van de hoveniers stonden.

Binnen een uur was het hele circus weer vertrokken. In de tussentijd was Joe Biden door de media uitgeroepen tot ‘President-elect’ van de Verenigde Staten en was de wereld veranderd. Maar de grote vraag die bleef was: waarom deze locatie?

Op twitter gaan diverse verhalen de ronde, maar het lijkt erop dat de reden was dat het terrein goed kon worden beveiligd en afgesloten met een hek. En het was gelegen in een gedeelte van de stad dat goed bereikbaar is, in een buitenwijk die de president goed gezind is in het verder overwegend ‘blauw’ stemmende Philadelphia.

Binnen een dag na de persconferentie waren al T-shirts en mokken van de Four Seasons Total Landscaping te koop. En het lijkt erop dat de betreffende hovenier zelf inmiddels ook de tering naar de nering heeft gezet. Op zijn website zijn stickers, T-shirts en hoodies te koop. De tekst? ‘Make America Rake Again’ (Laat Amerika Weer Harken) en ‘Lawn and Order’ (Gazon en Orde). Soms is de werkelijkheid gekker dan de wildste fantasie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties