Hovenier in Australië klaagt Bayer aan vanwege Roundup

Een hovenier in Australië klaagt Bayer aan nadat hij ziek zou zijn geworden door het jarenlange gebruik van Roundup. De 54-jarige zelfstandige heeft lymfeklierkanker.

Michael Ogalirolo zegt meer dan 20 jaar Roundup te hebben gebruikt in zijn werk. Als gevolg hiervan zou hij lymfeklierkanker hebben gekregen (non-Hodgkin lymphoma). Deze ziekte wordt vaker in verband gebracht met glyfosaat, de werkzame stof van Roundup.

Bij de hovenier werd in 2011 kanker vastgesteld. In 2015 was hij als gevolg hiervan gedwongen te stoppen met werken. Hij klaagt Bayer aan wegens het in gevaar brengen van zijn leven, inkomstenderving en zorgkosten. Daarnaast wil hij het bedrijf straffen voor het „op de markt brengen van een onveilig product.”

Recent werd Bayer in de VS veroordeeld tot het betalen van in totaal 2 miljard dollar aan een echtpaar dat lymfeklierkanker zou hebben opgelopen als gevolg van het jarenlang gebruik van Roundup-producten.

In de VS worden mogelijk honderden rechtszaken voorbereid tegen Bayer. In Australië is het de eerste keer dat het bedrijf wordt aangeklaagd wegens zwaar letsel als gevolg van gebruik van Roundup.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties