‘Hovenier ontzien bij versobering zelfstandigenaftrek’

VNO-NCW is bereid te praten over versobering van de zelfstandigenaftrek voor zzp’ers. Echte ondernemers zoals hoveniers moeten echter ontzien worden. Dat zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer tegen BNR en het FD, in reactie op het rapport van de Commissie Regulering van werk.

Het aanpassen van fiscale voordelen voor zzp’ers is bespreekbaar om oneigenlijk gebruik van regelingen als de mkb-winstaftrek en de zelfstandigenaftrek tegen te gaan. Zolang de ‘echte’ ondernemer maar niet geraakt wordt.

De Boer: „Dat zijn de mensen zoals caféhouders of hoveniers, die werken met kapitaalgoederen. Dat is niet de lerares op een loonlijst die in het weekend nog iets ernaast doet.” De genoemde voorzieningen zijn oorspronkelijk bedoeld voor ondernemers om geld te reserveren voor hun pensioen en voor het geval hen iets overkomt, aldus De Boer.

De Boer vindt het verder van belang dat werknemers netto meer overhouden van hun salaris in hun huishoudportemonnee.

 

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Egbert Jan Blonk
Egbert Jan Blonk
4 jaren geleden

Wat van belang is dat de echte hoveniers die investeren in het vak en investeren in een organisatie niet geraakt worden. Zzp ers die feitelijk zich alleen op uurbasis verhuren zonder echt ondernemer te zijn zouden geen fiscale voordelen moeten krijgen.