Hoveniers adviseren klanten iets te doen tegen de droogte

Vrijwel alle hoveniers adviseren hun klanten om maatregelen te nemen om de gevolgen van langere droge perioden op te vangen. Dat geldt met name voor hoveniers op de particuliere markt, maar ook ondernemingen die zakendoen met overheden of terreinbeheerders.

Dat blijkt uit vragen die het vakblad Tuin en Landschap voorlegde aan lezers. Die lezers melden dat er een groeiende belangstelling is voor preventieve maatregelen. Tuinbezitters kijken vooral naar een minder droogtegevoelig sortiment en sproeisystemen. Maar op advies van hun hovenier zijn ook bodemverbeterende maatregelen populair. Op de aanlegmarkt wordt vooral geld uitgegeven aan groeiplaatsvoorzieningen voor bomen.

De droge zomer van 2018 heeft zijn sporen getrokken. Niet alleen bij hoveniers en tuinbezitters, maar ook kwekers nemen maatregelen. En tuincentra rapporteren een enorme stijging in de uitgaven aan alles dat bestemd is voor het watergeven van planten in de tuin. Meer hierover leest u in de speciale bijlage bij Tuin en Landschap die 27 juni is verschenen. Deze is ook digitaal te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties