Hoveniersbedrijf in de race voor ‘Beste groene leerbedrijf’

Jansen Hoveniers uit Sint Willebrord is finalist van de jaarlijkse landelijke Aequor verkiezing ‘Beste leerbedrijf van het jaar’.

Uit alle voorgedragen bedrijven heeft Aequor 24 bedrijven geselecteerd, waaruit zes finalisten bekend zijn gemaakt. In september bezoekt de jury de zes geselecteerde leerbedrijven waarna op 6 november de finaledag plaatsvindt en het beste groene leerbedrijf van 2014 bekend wordt gemaakt.

Jansen Hoveniers is geselecteerd vanwege het maatwerk dat geleverd wordt bij de begeleiding van leerlingen, de persoonlijke aandacht en persoonlijke ontwikkeling die ze bij iedere leerling teweeg willen brengen.

Investeren
Ook de bereidheid om in opleidingen en trainingen te investeren voor de stagiairs wordt genoemd. Zo volgen veel stagiairs de cursus plantenkennis, een klimcursus en een cursus plantenziekten herkennen, waardoor ze na het afronden van hun opleiding weer een streepje voor hebben op de arbeidsmarkt.

Martijn van Tilburg van Jansen Hoveniers: „Ons bedrijf bestaat dit jaar 25 jaar en dat is voor een groot deel afhankelijk van ons vakkundige personeel. Als we uiteindelijk de Aequor-prijs krijgen, zou dit een extra kroon op ons werk zijn.”