Husqvarna en De Enk Groen & Golf gaan CO2-uitstoot te lijf

De Enk Groen & Golf uit Renkum gaat intensief samenwerken met Husqvarna op gebied van innovatie. De focus ligt daarbij op het terugdringen van CO2-uitstoot. Naast gebruiker van Husqvarna accugereedschappen, werkt De Enk met Automowers en is de groenvoorziener partner in een pilot met het Husqvarna EPOS-systeem.

Gerard van der Werf, directeur De Enk Groen & Golf: „Innovatie is een belangrijke kernwaarde. In dat streven proberen we altijd de verbinding te leggen, tussen onze klanten, leveranciers en andere partners. Samen de wereld buiten mooier maken. We zijn dan ook blij dat we in Husqvarna zo’n innovatiepartner hebben gevonden. Gezamenlijk hebben we de ambitie steeds een stap verder te gaan in verduurzaming van onze projecten en activiteiten.”

Namens De Enk Groen & Golf tekent directeur Gerard van der Werf (links) samen met Anton de Jong, General Manager Husqvarna Benelux, de meerjarige samenwerkingsovereenkomst. (Foto: Jos Klijn)
EPOS-systeem

Voor De Enk betekent dat zo veel mogelijk gebruik van accugereedschappen en een focus op innovatie. „De afgelopen maanden hebben we al veelvuldig samengewerkt met Husqvarna, onder meer op Golfbaan Prise d’Eau in Tilburg. Daar voeren we een uitgebreide pilot van Husqvarna EPOS (Exact Positioning Operating System, red.) waarbij de robotmaaier werkt met een virtuele begrenzingsdraad.”

Anton de Jong, General Manager Husqvarna Benelux: „Ik ben oprecht onder de indruk van hoe ver De Enk durft te gaan in nieuwe methoden om de wereld buiten mooier te maken. En dat leeft door de hele organisatie. We hebben als Husqvarna dezelfde visie. Natuurlijk zijn we blij als een grote onderneming voor onze machines kiest, maar de toegevoegde waarde van onze relatie zit voor ons echt in de factor innovatie en het samen werken aan nieuwe, toekomstgerichte oplossingen.”

CO2-bewust handelen

De Enk Groen & Golf heeft onlangs het Niveau 3-certificaat voor CO2-bewust handelen behaald voor hovenierswerkzaamheden, groenonderhoud en dak- en gevelbegroeiing. De Enk verwacht binnen enkele weken niveau 5 te verkrijgen.

Wim van Veldhuizen, Husqvarna Professional Manager Benelux: „De merken vinden elkaar in gedeelde ambities en maatschappelijke verantwoordelijkheid; een optimaal resultaat voor de eindgebruiker en tegelijkertijd reductie van CO2-uitstoot. Zodra de RIVM-richtlijnen het weer toelaten, zijn de medewerkers van De Enk van harte welkom in het Husqvarna Training Center in Praktijkcentrum IPC Groene Ruimte in Arnhem. Daar kunnen ze hun productkennis op peil houden en alvast kennis maken met de nieuwste innovaties.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties