Tuin en Landschap nieuws Husqvarna T540i XP accu vs T540 XP tweetakt tophendelzaag

Husqvarna T540i XP accu vs T540 XP tweetakt tophendelzaag

0

Met de Husqvarna T540i XP heeft het Zweedse merk een accuzaag voor boomverzorgers ontwikkeld, die dezelfde of betere prestaties levert als een tweetakt tophendelzaag. Dat betekent dat je de voordelen van accugereedschap (minder lawaai, geen uitstoot, constante prestaties et cetera) kunt combineren met de power van een 40cc tweetaktmachine.

Omdat gangbare tophendelzagen een cilinderinhoud hebben van 40cc had Husqvarna zich ten doel gesteld deze prestaties te evenaren. Tot nu toe nemen veel boomverzorgers die met accumachines werken, ook nog een benzinemodel mee voor de zwaardere armen. Dat is volgens Husqvarna in het vervolg niet meer nodig.

Kettingsnelheid 24 m/s

De T540i XP heeft een kettingsnelheid van 24 m/s. Boomverzorgers die ermee werken geven aan dat ze 1 of 2 accu ’s per dag nodig hebben. Naast de tophendelaccuzaag is er ook een variant met achterhandgreep voor grondwerk en lichte velling.

Video

De Husqvarna T540i XP wordt in onderstaande video vergeleken met de van de T540 XP 40 cc tweetakt-tophendelzaag. Twee boomverzorgers zagen een schijf van vergelijkbare dikte uit een stam, links met accuzaag, rechts met een benzinemodel.

In Tuin en Landschap nr 4 die op 21 februari verschijnt, worden de nieuwe zagen van Husqvarna uitgebreid besproken.

 

 

Peter Bennink
Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

Reageer op dit artikel

avatar