Bloem en Blad Bloemen en planten Hydrangea is woonplant van april

  Hydrangea is woonplant van april

  0

  Grote bloemschermen, verschillende kleuren, schoonheid in overvloed – als er hortensia’s zijn is het voorjaar écht begonnen. Bloemenbureau Holland heeft Hydrangea daarom gekozen tot woonplant van de maand april.

  Hortensia geurt licht zoet en is verkrijgbaar in speciaal gekweekte planten met één bloem tot grotere binnenstruik, en alles daar tussenin.  Wit, blauw, roze, paars, lila, rood, groen, gemengd – de plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren.  Na de bloei kunnen de bloemen weggeknipt worden en kan de plant naar buiten. Hydrangea betekent watervat; de naam duidt op de belangrijkste voorwaarde voor een mooie hortensia: voldoende water.

  Blauw eiland

  De plant groeit in het wild in Zuid- en Oost-Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Sommige soorten hebben zich ontwikkeld tot grote bomen, andere blijven kleine compacte struiken. Op de Azoren staat Faial Island bekend als het ‘blauwe eiland’, vanwege de overvloedige aanwezigheid van hortensia’s.

  Verzorging

  De plant staat het liefst licht, maar niet in de volle zon. Op een te warme plek maakt hij minder bloemen aan. Zorg ervoor dat hij altijd een licht vochtige kluit heeft. Omdat groei en bloei Hydrangea veel energie kost, doe je de plant met eens in de twee weken wat plantenvoeding een groot plezier. Een slap geworden hortensia kan met voldoende water op een koele plek helemaal herstellen

  Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

  Reageer op dit artikel

  avatar