Illegale handel onkruidbestrijdingsmiddelen via Marktplaats

  Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een inspectie bijna 200 liter verboden gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen. Aanleiding voor het onderzoek waren advertenties op Marktplaats waarin in Nederland verboden gewasbeschermingsmiddelen te koop werden aangeboden.

  Bij de inspectie bij de verkoper bleek dat de verdachte in Duitsland grote flacons gewasbeschermingsmiddelen inkocht. De inhoud van die flacons goot hij over in frisdrankflessen en andere kleinere verpakkingen, die hij – zonder etiketten en gebruiksvoorschriften – via internet verkocht aan particulieren.

  Het ging om onkruidbestrijdingsmiddelen die niet aan particulieren verkocht mogen worden. Bij de inspectie bleek ook dat de verkoper geen licentie had om gewasbeschermingsmiddelen te verkopen.

  Inspecteurs hebben de verboden middelen in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt tegen de handelaar. De inspectie bij de handelaar werd uitgevoerd in het kader van een gezamenlijk onderzoek van de toezichtsdivisie en de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties