’In mijn hart voel ik me nog steeds hovenier’

Tuinontwerper Debby Rijvers uit Breda tekent steeds grotere tuinen inclusief enorme poolhouses. Dat ze jarenlang krotten van huizen heeft verbouwd, komt haar daarbij goed van pas. Maar in haar hart voelt ze zich nog steeds hovenier.

Debbie Rijvers is eigenaar van Debby Rijvers Tuinen – Tuinontwerp & Projectbegeleiding in Breda. (Foto: Marrit Molenaar)

Op haar 19e begon ze voor zichzelf als hovenier: tuinen tekenen en aanleggen. Na een jaar moest ze daar vanwege een hernia mee stoppen. Ze stortte zich op het ontwerpen van tuinen én op het opkopen en opknappen van vervallen huizen. Nu haar bedrijf goed loopt – ze ontwerpt percelen tussen de 2,5 en 6 ha inclusief enorme poolhouses – komt haar kennis van dit interieur-verbouwen goed van pas.

Elke dag naar het bos

Toch is Rijvers het liefst met groen bezig en in de natuur: elke dag gaat ze naar het bos om op adem te komen en te aarden. In haar ontwerpen zie je dat terug: „Ik vind het het mooist als het net lijkt alsof je in een stukje natuur woont.’’ Rijvers is de Groene Gast van Tuin en Landschap nummer 1, met een digitaal abonnement kun je het artikel hier lezen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties