Informatiemiddag over duurzame onkruidstrategie

Op 14 juni wordt op het gemeentehuis van Leudal de middag ‘Duurzame onkruidstrategie in openbaar groen en groenvoorziening’ gehouden. De middag bestaat uit een combinatie van een aantal gastsprekers en demonstraties, waaronder de nieuwe Foamstream-machine die voor het eerst in Nederland gedemonstreerd wordt.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

12.30-13.00: Ontvangst deelnemers met koffie, thee en vlaai.

13.00-13.15: Welkom door Wethouder Piet Verlinden van de Gemeente Leudal. De portefeuille van wethouder Verlinden omvat onder andere openbare werken, openbare ruimte en openbaar groen. Gemeente Leudal viert in 2017 haar 10-jarig bestaan.

13.15-13.45: ‘Naar een effectieve strategie voor onkruidbeheersing’ door Hans Smeets. Delphy, en Thomas Hamilton van Weedingtech. Initiatiefnemers van deze dag.

13.45-14.15: ‘Onkruidbestrijding en schoon water: de uitdaging voor de toekomst!’. Door Vivian Moonen, Waterschap Limburg.

14.15-15.00: ‘Naar minimale onkruiddruk met nieuwe beplantingsconcepten’ door Laurens Lageschaar van Lageschaar vaste planten. Lageschaar gaat in op hoe een uitgebalanceerd én onderhoudsarm beplantingsconcept bijdraagt aan onkruidbeheersing.

Demonstraties (15.30-17.00 uur)

Weedingtech (UK) met de foamstream: effectieve onkruidbestrijding op verhardingen en in openbaar groen, met plantaardig schuim. In Groot-Britannië, Noorwegen en Canada passen waterleidingsbedrijven en beheerders van de openbare ruimte in bijvoorbeeld parken deze manier van onkruidbeheersing toe. Het plantaardig schuim zorgt ervoor dat het hete water zijn temperatuur langer vast houdt waardoor onkruiden op verhardingen en in het plantsoen effectief en langdurig worden bestreden.

Prioverve: bestrijding van onkruid met hete lucht. Demonstratie van de Air Combi Compact.

Mertens: Piet van der Haas. Een beplantingsconcept waarbij de gekozen beplanting zorgt voor een snelle bedekking van de grond draagt bij aan lagere onderhoudskosten. Investeren in de grond voor aanplant is daarbij zeer belangrijk voor een gezonde groei. Piet van der Haas laat zien hoe je als terreinbeheerder kunt werken aan een verbetering van de bodem.

Empas: onkruidbestrijding met heet water. Gemeente Leudal heeft afgelopen jaar de heet water bestrijding van onkruid ingezet door middel van 2 machines van Empas. Leverancier Frissen Groentechniek BV demonstreert de machines.

Locatie
Gemeentehuis gemeente Leudal, Leudalplein 1, 6093HE Heythuysen

Kosten en inschrijven
De kosten voor deelname aan deze interessante middag zijn €40,- per persoon (excl. 21% BTW). Aanmelden kan door het inschrijfformulier te downloaden en ingevuld te mailen naar m.joosten@delphy.nl.

Deze middag wordt georganiseerd door Delphy, Hessel Marketing & Communicatie en Weedingtech. In samenwerking met Prioverve, Mertens, Lageschaar Vaste Planten, Waterschap Limburg, Gemeente Leudal, Tuin en Landschap en Empas.

Foto’s: Weedingtech

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties