Inschrijving competitie Boomproject van het Jaar 2018 gestart

  De inschrijving voor de derde editie van de landelijke wedstrijd Boomproject van het Jaar is geopend op 17 mei. De wedstrijd heeft als doel de meerwaarde van bomen als een gezamenlijk publiek kapitaal en het werk van boomspecialisten in het bijzonder onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers en consumenten.

  Het openbare groen vertegenwoordigt een harde economische waarde en levert ook een essentiële bijdrage aan welzijn en gezondheid van mensen en een hoogwaardige leefomgeving. Groen inspireert en biedt innovatieve oplossingen voor maatschappelijke opgaven in de openbare ruimte zoals leefbaarheid van steden. Het is van belang dat de samenleving blijft investeren om deze maatschappelijke waarden in stand te houden en te verbeteren, betoogt organisator VHG.

  De publiciteit rond de wedstrijd moet bijdragen aan bewustwording rond goed ontworpen, aangelegde en onderhouden stads- en buitengroen. De nominaties en winnaars van de eerste twee edities van de wedstrijd hebben volgens de VHG laten zien dat geslaagde boomprojecten echt teamwerk zijn van boomspecialisten, opdrachtgevers, aannemers en kwekers,

  Meedoen aan de competitie?
  Bedrijven worden uitgenodigd om projecten in te sturen die als inspiratiebron kunnen dienen voor vakcollega’s. Daarbij valt te denken aan projecten waarbij innovatieve technieken zijn toegepast die breder bekend mogen worden, waar de samenwerking binnen het projectteam op een opvallend goede manier verliep of waar duurzame of maatschappelijke keuzes gemaakt zijn die het project onderscheiden.

  Praktisch
  Inschrijven kan tot en met vrijdag 15 juni via de website van VHG. Hier staan ook de spelregels voor leden en niet-leden van VHG. De vakjury beoordeelt de inzendingen en bezoekt de aansprekende projecten om de winnaar van 2018 te kiezen.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties