Tuin en Landschap Tips Inspiratie- en kennisdag Operatie Steenbreek in Nijmegen

Inspiratie- en kennisdag Operatie Steenbreek in Nijmegen

0

Operatie Steenbreek organiseert op woensdag 13 juni een inspiratie- en kennisdag in Nijmegen. Tijdens deze dag worden nieuwe inzichten en ervaringen gedeeld over ontstenings- en vergroeningsacties.

Nijmegen is de eerste stad in Nederland die door de Europese Commissie is verkozen tot European Green Capital 2018. Om dit te vieren, vinden er dit jaar allerlei extra activiteiten plaats in Nijmegen. De inspiratie- & kennisdag maakt daar deel van uit. Na het plenaire gedeelte in De Lindenberg met onder andere een presentatie over gedrag en klimaatadaptatie, worden er ‘s middags enkele kennistafels in de stad georganiseerd.

Boomfeestdag

Nijmegen is één van de 90 gemeenten die zich heeft aangesloten bij Operatie Steenbreek. De campagne werd in Nijmegen gelanceerd tijdens de Boomfeestdag in maart. Toen werden bij 32 basisscholen 10.000 tegels verwijderd om plaats te maken voor 6.000 bomen, planten en struiken. Weervrouw Margot Ribberink, Burgemeester Bruls van Nijmegen en NEC-speler Ferdi Kadioglu zijn ambassadeur van de campagne.

Bekijk het programma op de website van Operatie Steenbreek.

Reageer op dit artikel

avatar