Inspiratietuin NL Greenlabel in De Grote Tuinverbouwing

Zoals inmiddels bekend zal de Keukenhof dit jaar niet de poorten openen voor het publiek. Daarmee zijn ook de Inspiratietuinen – vast onderdeel van het park – niet te bezichtigen. Een van de tuinen werd dit jaar aangelegd door NL Greenlabel.

De tuin met de titel ‘Reconnection with nature’ is ontworpen door Nico Wissing. De ontwerper en NL Greenlabel-oprichter liet zich daarbij inspireren door de tuin die hij in 2017 aanlegde voor de Amerikaanse Philadelphia Flower Show. De tuin sleepte daar maar liefst drie onderscheidingen in de wacht.

De tuin die Nico Wissing aanlegde voor de Philadelphia Flower Show.
Filosofie

Met de tuin in Keukenhof wil Wissing de de filosofie van NL Greenlabel uitdrukken: een natuurlijke tuin, vormgegeven met materialen uit de natuur en met ruimte voor reflectie en bezinning.

Het zogenoemde ‘Nest’, onderdeel van de Reconnection garden in de Keukenhof.

Hoewel de Keukenhof dus niet te bezoeken is, kunnen mensen toch iets van de tuin zien in aflevering 27 van het SBS-programma De Grote Tuinverbouwing. In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ zien we hoe Lodewijk Hoekstra de tuin afgelopen najaar, samen met Sander Leuverink, heeft aangelegd en wat het resultaat is. Ook zal Keukenhof later dit seizoen, wanneer de tuinen in bloei staan, filmpjes op de eigen website plaatsen.

De inspiratietuin Reconnection with Nature is mede tot stand in samenwerking met Van Vliet Duurzaam Hout, greenSand, JUB bollen, Huiberts Biologische Bloembollen, Griffioen, De Vlechterij, Plantentuin Esveld, Leuverink Tuinen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties