Tuin en Landschap nieuws Interieurgroen hogeschool Leeuwarden wint Europees goud

Interieurgroen hogeschool Leeuwarden wint Europees goud

0

Green Fortune/Donkergroep heeft met de groene aankleding van Hogeschool Stenden in Leeuwarden goud gewonnen bij de EILO-awards, de Europese competitie interieurgroen.

Het project van Green Fortune/Donkergroep deed mee in de categorie ’Interior Landscape’. Dit was verreweg de populairste categorie: veertien van de in totaal dertig projecten waren voor deze categorie ingezonden. De andere drie waren: Plant Wall, Stand Alone en Artificial Green.

De jury bestond dit jaar uit twee journalisten en een architect: Marc Mennester van de Franse krant Le Figaro, Hoofdredacteur Paul Geerts van het Belgische tijdschrift CG Concept en de Nederlandse architect Dennis Hauer. De kwaliteit in de categorie Interior Landscape was volgens de jury zeer hoog: met gemak hadden er acht prijzen kunnen worden uitgedeeld. Daarom heeft ze zich bij alle projecten de vraag gesteld: wat zou er gebeuren zonder het groen? Zou het dan nog steeds een aangename en mooie ruimte zijn?

Tweede Nederlands succes
Bij hogeschool Stenden is het antwoord op deze vraag een ferm ‘nee’. Zonder de planten verandert de ruimte in een saai trappenhuis en niet in de plezierige omgeving die het nu is, aldus de jury. Daarom werd Green Fortune/Donkergroep beloond met de ‘Golden Leaf’. Een tweede Nederlands succes was Hotel Jakarta in Amsterdam, Copijn kreeg voor dit project eveneens in de categorie Interior Design een ‘Bronze Leaf’.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar