Internationale Gartenausstellung (IGA) in Berlijn geopend

  Op donderdag 13 april om 13.00 is de Internationale Gartenausstellung (IGA) in Berlijn geopend. Dit grootste tuinenfestival van Duitsland met het motto ’Een zee van kleuren’ blijft geopend tot 15 oktober.

  Twee miljoen bezoekers

  De afgelopen tweeënhalf jaar is gewerkt om het terrein van 100 hectare in te richten naar een ontwerp van geskes.hack Landschaftsarchitekten, VIC Brücken und Ingenieurbau en Kolb Ripke Architekten. De organisatoren verwachten meer dan twee miljoen bezoekers gedurende de 186 dagen dat het festival geopend is.

  Centraal in de tentoonstelling staan de ’Gärten der Welt’. Deze reeds bestaande tentoonstelling van tuincultuur uit de hele wereld is voor de IGA in oppervlakte verdubbeld. Landschapsarchitecten van alle vijf de continenten hebben hieraan bijgedragen.

  Hoogtepunten van de IGA zijn naast de wereldtuinen, de bloemenhal, tropische hal en vele toonbeelden van hedendaagse tuinarchitectuur. Verschillende plantensoorten en plantengroepen hebben hun eigen ruimte gekregen. Zo is er een oppervlak van 1900 vierkante meter beplant met eenjarigen en vaste planten, een rododendronbosje, een dahliatuin. Naar goed Duits gebruik is er ook een sectie met grafmonumenten.

  Parklandschap

  De IGA is gesitueerd in het Kienbergpark Marzahn-Hellersdorf, een van de grootste hoogbouwwijken in het oosten van Berlijn. Door de tentoonstelling ontstaat een uitgebreid parklandschap dat de Kienberg en het Wuhledal bij het Kienbergpark betrekt. Na de IGA houdt de stad er dus ook nog een mooie groenstructuur aan over.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties