Into Green draagt kennis over groen uit

Branchevereniging VHG en VGB, de branchevereniging voor de groothandel in bloemen en planten, lanceerden maandag een nieuwe website: Into Green. Met deze website willen zij kennis over groen en welzijn breed onder de aandacht brengen.

De website www.intogreen.nl is opgezet om mensen te inspireren en wetenschappelijke kennis te vertalen naar begrijpelijke artikelen en factsheets. Groen wordt niet alleen vanuit ‘sfeer’ benaderd, maar ook vanuit gezondheid en welzijn.

Marc Custers, secretaris van VHG Vakgroep Interieurbeplanters: „Groen heeft een positief effect op ziekteverzuim, werk- en leerprestaties, gedrag, het binnenklimaat en medicijngebruik. Er zijn interessante kostenbesparingen te behalen. Binnen de branche is dit bekend. Met Into Green willen we het naar een breder publiek brengen. Onze grootste ambitie is om nieuwe groepen professionals te bereiken. Denk aan architecten, HRM-managers, MVO-experts en mensen binnen de sectoren zorg en onderwijs.”

Into Green is de basis van een breed opgezet netwerkinitiatief. De webredactie publiceert de kennis niet alleen op de eigen site maar zal ook actief andere netwerken en portals benaderen.

VHG-directeur Egbert Roozen (links) en VGB-directeur Robert Roodenburg presenteren de nieuwe website Into Green. (Foto: PR)