Investeerder neemt meerderheidsbelang in Ecostyle

  Vendis Capital neemt een meerderheidsbelang in Ecostyle uit Oosterwolde. Dat heeft de investeerder woensdag naar buiten gebracht. Hoeveel Vendis in het bedrijf steekt, is niet bekend gemaakt.

  Ecostyle is in de groensector vooral bekend van de meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Tot de inwerkingtreding in 2017 van het professioneel gebruiksverbod, dat ook Ultima van Ecostyle trof, was het bedrijf erg actief op de professionele markt voor onkruidbestrijding.

  Sinds kort biedt Ecostyle dit middel op basis van pelargonzuur en maleïne hydrazide weer aan, nadat de rechtbank een streep zette door het gebruiksverbod. Daarnaast is Ecostyle actief op de consumentenmarkt met ecologische producten voor de tuin en diervoer.

  Ecologische positionering

  Vendis Capital investeert samen met de huidige CEO, Jeanine De Vries-Zwart, familie van oprichter Jan Zwart. De Vries-Zwart houdt een minderheidsbelang en krijgt een adviserende rol in de Raad van Commissarissen. Martine Olijslagers-Kuip treedt toe als nieuwe CEO, als aanvulling op het huidige managementteam bestaande uit CFO Jehannes Santema en CCO Henny Atsma.

  Jeanine de Vries-Zwart is trots op de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt en verwelkomt Vendis Capital als nieuwe eigenaar. „Op basis van onze gesprekken met Vendis in de afgelopen maanden hebben we er alle vertrouwen in dat we de juiste nieuwe eigenaar voor Ecostyle hebben gevonden die de volgende groeifase kan ondersteunen en tegelijkertijd de ecologische positionering van het bedrijf, die al drie generaties lang de kern van ons DNA vormt, omarmt en versterkt.” De groei moet vooral komen uit online-verkoop.

  Het magazijn in het pand van Ecostyle dat in 2016 is geopend in het Friese Oosterwolde.
  Ecostyle Professional

  In 2019 werden de activiteiten van Ecostyle voor de professionele markt ondergebracht in een aparte bv, Ecostyle Professional. Dit onderdeel richt zich op natuurlijke producten voor bodem, plant en dier in de agribusiness en groenvoorziening. Ook paardenhouderij is onderdeel van Ecostyle Professional, omdat die markt nauw aansluit bij de agribusiness.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties