Inzamelactie taxussnoeisel van start

  De VHG zet deze zomer opnieuw een inzamelingsactie op voor snoeiafval van taxus. De inzamelactie gaat in het voorjaar van start. Het feitelijke snoeiwerk en het inzamelen van snoeisel vindt plaats vanaf juni en kan doorlopen tot in september. 

  Uit het snoeiafval van Taxus baccata wordt een stof gewonnen die waardevol is voor de bereiding van medicijnen tegen kanker. Net als vorig jaar gebeurt dat onder het motto: ‘VHG-hoveniers snoeien voor leven’.

  Het snoeisel moet zo snel mogelijk nadat het is gesnoeid worden verwerkt, omwille van het behoud van de werkzame stoffen. Daarbij gaat het om jonge takjes, alleen het éénjarige snoeisel bevat Baccatine 3. Dertig meter heg levert één kubieke meter jong snoeisel op, genoeg voor één chemotherapie sessie.

  VHG-leden kunnen tuinbezitters aanbieden hun Taxushaag te komen snoeien. Het snoeiafval wordt vervolgens verzameld. Elke ingezamelde kilo snoeiafval levert een geldbedrag op.

  Goede doel

  De deelnemende hovenier mag zelf bepalen bij welke inzamelingsorganisatie hij het snoeiafval aanbiedt, bijvoorbeeld bij ‘Taxus voor Hoop’ (voorheen ‘Vergroot de Hoop’) of de ‘Taxustaxi’. Ook is hij vrij in de keuze van het goede doel waaraan hij de opbrengst schenkt, mits dit maar verband houdt met de strijd tegen kanker.

  Vorig jaar zamelden de deelnemende VHG-hoveniers meer dan 255 kuub snoeisel in, goed voor evenzovele chemokuren.

  Publiciteit
  VHG ondersteunt de leden met communicatiemiddelen die de hoveniers in hun eigen regio kunnen inzetten om hun deelname tot een succes te maken. De actie is gericht op de consument en op zakelijke opdrachtgevers.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties