IPD begint nieuwe opleiding Ecologisch Tuinontwerper

Wil je leren hoe je ecologie toepast in een creatief tuinontwerp? Dat kan. IPD Opleidingen begint in september 2019 de nieuwe opleiding Ecologisch Tuinontwerper.

Creatief tuinontwerp
De opleiding duurt 18 lesdagen (één dag per twee weken) of 36 lesavonden (één avond per week). De opleiding wordt aangeboden in Utrecht en Amsterdam. Cursisten krijgen niet alleen een grondige ecologische kennis mee, maar weten die ook toe te passen in een creatief tuinontwerp.

Dagelijkse praktijk
Drijvende krachten achter de nieuwe opleiding zijn IPD-directeur Henk Rugenbrink (van huis uit bioloog) en docent Jan Kees van Elsacker. Die laatste heeft zelf een tuinontwerpbureau in Wijk bij Duurstede, Alnus tuinontwerpen, en verzorgt al jaren de lessen van de IPD-opleiding Tuinarchitectuur. Hij vindt dat het onderwerp ecologie veel meer aandacht verdient in de dagelijkse praktijk van de landschapsinrichting en tuinontwerp.

Wet- en regelgeving
Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn onder meer bodem, water, plantensoorten, biodiversiteit en groene netwerken. De cursisten passen de theorie direct toe op hun eigen ontwerpen. De docent begeleidt hen bij dit proces. Ook maken ze kennis met wet- en regelgeving en manieren om draagvlak te creëren voor ecologisch tuinontwerp. Ze werken aan communicatievaardigheden en ze leren samenwerken en ondernemen.

Meer informatie over de opleiding vindt je op www.ipd-opleidingen.nl. IPD staat voor Instituut voor Praktijk Diploma’s en geeft sinds de jaren ’90 volwassenenonderwijs  in heel Nederland.

The Family Garden van ontwerper Lilly Gomm, locatie: Hampton Court Palace Flower Show 2019.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties